IBM Support

PH07936: MIGRATING TO WAS V9.0 BUT APPLICATION DID NOT GET DEPLOYED.

Subscribe to this APAR

By subscribing, you receive periodic emails alerting you to the status of the APAR, along with a link to the fix after it becomes available. You can track this item individually or track all items by product.

Notify me when this APAR changes.

Notify me when an APAR for this component changes.

APAR status

  • Closed as program error.

Error description

  • The WASPostUpgrade log show:
    MIGR0340W: Application App1.ear did not deploy.
    -
    The application deploy trace file (App1.ear.trace) shows:
    ADMA0010E: Validation error in task Selecting virtual hosts for
    Web modules. A virtual host is not specified for web module
    native.war with URI native.war,WEB-INF/web.xml."" follows:
     com.ibm.ws.scripting.ScriptingException: WASX7109E:
    Insufficient data for install task "MapWebModToVH"
     -
    This problem is being seen because the web module has a web.xml
    file which is basically empty it is missing the *.xmi files.
    

Local fix

  • As a workaround edit the jython script and add the
    usedefaultbindings parameter to the "install" line as follows:
     AdminApp.install(earFile,'[-blaname
    "WebSphere:blaname=App1,blaedition=BASE" -nodeployejb -appname
    "App1" -usedefaultbindings -createMBeansForResources
    -noreloadEnabled -custom enhancedEarDisableValidation=true
    -server searver1 -node Node01]')
    

Problem summary

  • ****************************************************************
    * USERS AFFECTED:  All users of IBM WebSphere Application      *
    *                  Server Migration WASPostUpgrade Tool        *
    ****************************************************************
    * PROBLEM DESCRIPTION: If a module in the applicaiton is not   *
    *                      mapped to a virtual host,               *
    *                      WASPostUpgrade will fail to install     *
    *                      the application.                        *
    ****************************************************************
    * RECOMMENDATION:                                              *
    ****************************************************************
    A module in the application was not mapped to a virtual host,
    therefore the app install script did not have a -MapModuleToVH
    option provided which caused the app to not be deployed.
    

Problem conclusion

  • WASPostUpgrade will now add the -usedefaultbindings option to
    all the app install scripts. This option is used for any
    modules which do not have a virtual host mapping.
    The fix for this APAR is currently targeted for inclusion in
    fix pack 9.0.5.0 and 8.5.5.16.  Please refer to the Recommended
    Updates page for delivery information:
    http://www.ibm.com/support/docview.wss?rs=180&uid=swg27004980
    

Temporary fix

Comments

APAR Information

  • APAR number

    PH07936

  • Reported component name

    WEBS APP SERV N

  • Reported component ID

    5724H8800

  • Reported release

    900

  • Status

    CLOSED PER

  • PE

    NoPE

  • HIPER

    NoHIPER

  • Special Attention

    NoSpecatt / Xsystem

  • Submitted date

    2019-01-30

  • Closed date

    2019-05-31

  • Last modified date

    2019-05-31

  • APAR is sysrouted FROM one or more of the following:

  • APAR is sysrouted TO one or more of the following:

Fix information

  • Fixed component name

    WEBS APP SERV N

  • Fixed component ID

    5724H8800

Applicable component levels



Document information

More support for: WebSphere Application Server
General

Software version: 900

Reference #: PH07936

Modified date: 31 May 2019