Agenda

Details

Datum: 20 maart 2018
Tijd: 15:00 - 19:30
Plaats: IBM Client Center
Adres: Johan Huizingalaan 765 - Amsterdam

Zoekt u inspiratie om uw business opnieuw uit te vinden, innovatie te activeren en te leren? Dan is dit event een must. In één middag bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond AI, cloud, data, beveiliging en andere belangrijke trends.

Ervaar uit eerste hand hoe bedrijven innoveren en nieuwe technologieën inzetten:

U hoort lokale verhalen over de impact van deze nieuwe technologieën: wat ze betekenen voor het bedrijfsleven, de maatschappij en onszelf als individu. Die verhalen zijn alleen mogelijk als mensen nadenken over hoe ze technologieën op een slimme manier toepassen. IBM's CEO Ginni Rometty levert live vanuit Think in Las Vegas een speciale bijdrage aan het event.

Agenda
Time Session
15.00 – 15.30 Ontvangst
15.30 – 15.45 Welkom door de host
15.45 – 16.15 IBM technologie visie door Gerard Smit IBM CTO Benelux
16.15 - 16.30 Pauze en netwerken
16.30 – 17.15 Ginni Rometty live vanuit Las Vegas
17.15 – 18.15 Klantenpresentaties (zie hieronder)
18.15 - 19.30 Netwerkborrel

Presentaties:

Technology Outlook: A Technology Vision - Gerard Smit
Gerard neemt u mee op een interessante technologie reis. Hij gaat in op de nieuwste technologische ontwikkelingen die impact (gaan) hebben op individuen, organisaties en maatschappij. Met diverse voorbeelden en use cases wordt u op de hoogte gebracht wat er mogelijk is, en waar we nog even op moeten wachten.

Port of Rotterdam - Arjen van de Wetering
Havenbedrijf Rotterdam en IBM IoT bouwen 's werelds slimste haven Rotterdam, Europa's grootste haven, is op weg om de slimste haven ter wereld te worden. Dat gaat gepaard met grootschalige digitaliseren. Het Havenbedrijf en IBM IoT zijn deze reis gestart met grootschalige digitalisering. In deze presentatie wordt verteld hoe zowel het beheer en onderhoud van assets als het begeleiden van de scheepvaart hierdoor zal worden gemoderniseerd, met uiteindelijke doel om binnen tien jaar volledig autonome schepen te kunnen ontvangen en afhandelen.

Aidfonds : De rol van ICT in de aidsbestrijding - Janharmen Drost
Aidsfonds is op zoek naar een grotere inzet van ICT om meer mensen, op een betere manier, met informatie over HIV en Soa’s te voorzien. In deze presentatie zal het resultaat van de samenwerking tussen IBM en Aidsfonds besproken worden. Daarnaast zullen ook andere nieuwe ICT toepassingen die gebruikt (kunnen) worden de revue passeren. Alles met als uiteindelijke doel een einde van Aids in 2030.

e-Office : BaaS, uitzendbureau voor digitale collega's - Arti Nokhai
Aan alle kanten is er een tekort aan gekwalificeerd personeel. Bedrijven kunnen niet meer autonoom groeien en de werkdruk neem ondertussen toe (met alle gevolgen van dien). BaaS is het nieuwe platform voor digitale collega's die 'saai en repeterend' werk voor je overneemt op ieder gebied zoals HR, IT, Facility, PR en Legal.