Polling does not start after recovery

Technote (troubleshooting)


Problem(Abstract)

Polling does not start after recovering from a WebSphere Application Server restart, following an application server crash.

Symptom

There are no exceptions in the logs, but we can observe the following messages related to endpoint activation before the application server crash:

FFRA001 I com.ibm.j2ca.base.internal.EndpointManager startPolling CWYBS0011I: Polling has started. UserAction=No action is required.
ActivationSpe I J2CA0523I: The Message Endpoint for ActivationSpec FFInbound/FlatFileExport_AS (com.ibm.j2ca.flatfile.FlatFileActivationSpecWithXidWithHA) and MDB Application FFInboundApp#FFInboundFlatFileExport#FFInbound is activated.

There are no trace statements related to endpoint activation in the logs after restarting the application server post the server crash.

Cause

There is a timing issue in WebSphere Application Server. If the end points are deferred during startup and the HAManager tries to resume the endpoints before the server startup, then the endpoints will never get enabled.

Resolving the problem

An iFix has been released on top of WebSphere Application Server V8.0.0.3 - http://www.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg1PM63139.

Rate this page:

(0 users)Average rating

Add comments

Document information


More support for:

WebSphere Adapters
Adapter for FlatFiles

Software version:

7.5

Operating system(s):

All Platforms

Software edition:

WebSphere

Reference #:

1595643

Modified date:

2012-12-03

Translate my page

Machine Translation

Content navigation