Lees verder

Cost Management

Hoe IT kosten beheersen in een veranderend economisch klimaat?

Economisch klimaat vergroot de kansen voor IT Cost Management

Door David Almquist en Lane F. Cooper
BizTechReports.com

Het is een bekende weeklacht geworden. “Onze IT-organisatie staat onder grotere druk om meer waarde te leveren, maar het budget gaat niet omhoog.” In het hedendaagse economische klimaat van angst, twijfel en onzekerheid is het probleem van kostenbeheersing van de IT nijpender geworden. Al vóór de recente gebeurtenissen op Wall Street meldde Forrester Research dat, van de meer dan 900 ondervraagde hoge managers van grote Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven, meer dan 40 procent in 2008 had gesnoeid in het IT-budget.

Maar met de vermindering van de resources brokkelen ook de aan de IT gestelde eisen af. Nu organisaties reageren op enorme verschuivingen in de wereldeconomie, proberen CEO's de IT-afdeling zo ver te krijgen dat deze meewerkt aan innovatieprogramma's die de concurrentiekracht verbeteren, de bedrijfsvoering stroomlijnen en balans versterken.

Omdat het budget niet toeneemt, betekent dit dat die “innovatieprogramma's” moeten worden betaald uit kostenbesparingen op de dagelijkse “kernactiviteiten”.

Wat kunnen IT-managers nu doen? Volgens Matthew Holitza, een ingenieur van de divisie Rational Software van IBM, moeten ze op een andere manier gaan denken, namelijk in de richting van kostenbeheersing die draait om:

  • Vereenvoudiging,
  • Centralisatie en
  • Samenwerking

Elk van deze begrippen is van invloed op de andere. Bezien we ze in een geïntegreerde context, dan bieden ze een kans om de IT-kosten aanzienlijk te verlagen en tegelijkertijd de serviceverlening aan het bedrijf zelfs te verbeteren.

Wij staan klaar om u te helpen

live-assistance

Slimme manieren om snel antwoord te krijgen.


of bel ons op
+ 31 20 514 5162
Priority Code:
Portfolio