Lees verder

Wat is BPM?

WebSphere software

Begint u nog maar net met BPM?

From Project to Program. The proven guide to rolling out BPM from IBM. Read more.
BPM for Dummies. Download the mini eBook.

Wat is Business Process Management?

BPM is een discipline die software en services inzet om totale zichtbaarheid van de organisatie te bieden. Bedrijfsprocessen worden opgespoord, gedocumenteerd, geautomatiseerd en doorlopend verbeterd om de efficiency te vergroten en de kosten te verlagen.

Succes leidt tot nieuw succes. Om aan BPM te beginnen, moet u gefocust zijn op het leveren van business value. Hanteer een incrementele aanpak waarmee u snel waarde kunt creëren (al met een enkel project), waarmee u de competentie en skills kunt opbouwen en die het hele bedrijf omvat.

Stel een roadmap voor procesverbetering op

Build your roadmap to process improvement. 1. Identify Business Chalenge and Value. 2. Succeed with an Initial Project. 3. Establish a Program. Project Scope. Business Outcomes.In het licht van een complex en dynamisch bedrijfsnetwerk kan procesverbetering nogal problematisch lijken, maar met de juiste aanpak valt het enorm mee. IBM heeft al duizenden klanten uit een groot aantal sectoren geholpen hun doelstellingen inzake procesverbetering te halen. We kunnen u helpen met het opstellen van roadmap naar geslaagde procesverbetering die voldoet aan de unieke eisen van uw bedrijf en die geen grote aanslag doet op uw budget.

Begin met business value

Elk succesvol project voor procesverbetering begint met business value. De organisatie moet een goed beeld hebben van zijn bedrijfsdoelstellingen en -strategie en moet zijn bestaande processen analyseren om te achterhalen welke processen het hoogste rendement op een investering opleveren.

Begin met een kort eerste project

Projecten voor procesverbetering moeten kwantificeerbare resultaten opleveren, anders haken de stakeholder af en droogt de projectfinanciering op. Door met een hanteerbaar project te beginnen, kunt u skills op het gebied van procesverbetering ontwikkelen en snel waarde realiseren voor het bedrijf. Zo verzekert u zich van commitment, financiering én succes bij volgende projecten.

Procesverbetering verspreiden in het bedrijf

Nadat het eerste project met succes is afgerond, kunt u dit uitbreiden richting meer projecten. Gaandeweg kunt u de opgedane kennis inzetten om binnen uw bedrijf daadwerkelijk een procesverbeteringsprogramma op te starten.

Ga meteen van start

Ga meteen van start met IBM Blueworks Live (U verlaat nu ibm.com) - een veilige Business Process Management-oplossing die wordt gehost op de cloud. Daardoor kunnen ook niet-technische eindgebruikers hun werk efficiënter doen. Zo wordt de IT-manager verlost van de druk om tientallen kleine probleempjes op te lossen.