IBM BusinessConnect 2014

A New Era of Smart
Dinsdag 20 mei 2014
De Fabrique, Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht


U bent van harte welkom op IBM BusinessConnect 2014, op 20 mei in DeFabrique in Utrecht.

De technologische ontwikkelingen hebben hun impact op alle functies. Voor Marketing & Sales betekent dit het verkrijgen van echte klantinzichten en het creëren van uitzonderlijke end-to-end ervaringen. Voor Finance het bedenken van nieuwe business modellen. En voor HR het beter aantrekken, empoweren, meten en behouden van talent.

Op IBM BusinessConnect krijgt u een blik in de toekomst op uw vakgebied. U doet inspirerende ideeën op en maakt kennis met oplossingen die cruciaal zijn voor het succes van uw organisatie. Ze helpen u slimmer te werken en de concurrentie voor te blijven in ‘A New Era of Smart’.

Tijdens plenaire en break-outsessies met livepresentaties en discussies krijgt u inzicht in technologische innovaties op het gebied van Marketing & Sales, Finance, HR en IT en hoe u die in de praktijk toepast. U maakt ook kennis met oplossingen die nu beschikbaar zijn voor Cloud, Analytics & Big Data, Mobile en Social.


Alexander Klöpping, bekend van De Wereld Draait Door, sluit deze boeiende dag af door de allerlaatste ontwikkelingen met u te delen. Dit mag u niet missen. Schrijf u nu in voor IBM BusinessConnect 2014 op 20 mei.


Wilt u zich voorbereiden op IBM BusinessConnect? Bekijk alvast onderstaand materialen:


Deel deze informatie met uw collega’s:

Stel uw vragen:

Camilla LevinsenPraat mee:

#IBMBCNL
@ConnectBenelux

Deel deze informatie met uw collega’s:Watch video (00:04:58)

Community App:

QR codes for smartphones. iOS and Android.

iOS
Android
IBM Connect Benelux webversion

Alexander Klöpping

Alexander Klöpping


Alexander Klöpping (1987) is een spraakzame nerd van de nieuwe generatie. Eentje van het type dat uitsluitend fietst met Google Maps, boeken leest op zijn telefoon en te allen tijde minimaal vijf gadgets met zich meesleept.Hij is een ster in het signaleren van trends op het web en de technologie. 24/7 ingeplugd en overal als eerste bij. Alexander is op dit moment internetjournalist, internetondernemer en adviseert over nieuwe tech-, web- en communicatietrends. Hij schreef voor nrc.next, De Volkskrant, Nu.nl, Vrij Nederland en Emerce.

Hij blogt over internet hypes, schrijft columns over internettrends en schuift wekelijks als vaste gast aan bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait door.

Hij spreekt met veel enthousiasme over trends met betrekking tot technologie, gadgets, entertainmentconsumptie, marketingcampagnes, politieke campagnes en ondernemerschap en gaf lezingen bij onder anderen KPMG, Canon, ING, Wehkamp, BNP Paribas en Reed Business.

Creating the future-ready enterprise. Enabling better decisions to drive better outcomes with performance management.

De overgang naar persuasive marketing is ingezet: niet langer producten pushen, maar klanten overtuigen en aanzetten tot interactie is het motto. Het digitale kanaal speelt hierbij een hoofdrol: door het effect van elke actie, elke tactiek, elke strategie nauwkeurig te meten is het mogelijk de customer journey te optimaliseren. Maar de evolutie gaat in snel tempo verder. De ontwikkeling van marketingstrategieën in real-time, op basis van een heel nieuw digitaal model. Marketeers die veranderen in growth hackers om nieuwe klanten te vinden. Presence zones die de digitale en fysieke klantervaring zo integreren dat de consument én de detaillist er beter van worden. En dit zijn nog maar een paar van de voorbeelden.

In 2008, during the economic crisis, Sogeti management decided to invest in an Enterprise social network to improve the innovation process, increase the internal collaboration between people in different regions, and thus increase Sogeti’s value proposition on the market. At that time, this project was seen as a bet. Today, everybody agrees that it was the right move!
What were the inputs triggering the decision? What are the benefits after 5 years? What is the ROI of the project?

Hoe ziet de online customer journey van klanten eruit en hoe kunnen we die optimaliseren om de verkopen te verhogen? Dat is de vraag die Office Depot zich stelt. Op basis van een klantbeeld van 360° wil de leverancier van kantoorartikelen snel inspelen op het gedrag van online bezoekers. Een online community moet de relatie en communicatie met klanten verbeteren en de positionering van het bedrijf als autoriteit op zijn gebied ondersteunen.

Organizations around the world are on a mission to identify and hire top talent. By hiring precisely the right employees and then arming them with powerful social tools, businesses can more effectively manage and develop their workforce and put them into the position to succeed.
In this session we will look at how the IBM Kenexa Talent Suite can help HR professionals look at large volumes of employee data – such as work experience, social engagement, skills development and individual interests – to identify the qualities that make top performers successful.

Hoe krijgt u een compleet klantbeeld op basis van de grote hoeveelheid gegevens die beschikbaar zijn via interne en externe bronnen zoals sociale media? En hoe geeft u precies invulling aan die individuele klantrelatie, zowel online als op andere manieren? U hoort hoe u tot een optimaal klantbeeld en de meest rendabele marketingaanpak komt.

Hoe stuurt u de volledige digitale customer journey, zonder ingewikkelde systemen of de hulp van IT? Van het bepalen van het juiste klantsegment tot het realiseren van een inspirerende online omgeving die de betrokkenheid van klanten verhoogt en de verkoop stimuleert via alle kanalen: zie met eigen ogen in een demo hoe dit mogelijk is met één geïntegreerde, gebruiksvriendelijke oplossing.

The costs of compliance are exploding and still you face a risk; is there a way to automate compliance?

Our view on the digital market - Some stuff you probably already know (or should know)

Als basis voor zijn marketingactiviteiten maakt Office Depot verschillende analyses die de online customer journey in kaart brengen. Welke klanten bezoeken de website? Welke zoektermen worden het meest gebruikt op de site? Waar haken ze af? Welke headings en promoties werken het beste? En zijn de juiste producten in het assortiment? Op basis van use cases laat het bedrijf zien hoe deze en andere analyses het mogelijk maken om de website in alle opzichten beter af te stemmen op bestaande en nieuwe klantsegmenten, voor meer traffic en hogere verkopen.

Part of Auping´s success is related to the implementation of a solid e-commerce system including content management. This session will discuss analysis and considerations that the company went through in choosing a solution.

Productivity and efficiency depends on the wellbeing of employees – not only physically, but also psychologically. Further, a health workforce can save your organization significant amounts of money. Through practical examples this session will share some of the methods for creating a happy workplace

Ieder jaar doet de Universiteit van Twente mee aan de World Solar Challenge in Australië.

Om de race te winnen, moet het team rekening houden met interne en externe invloeden. Ook in het bedrijfsleven hebben we daar dagelijks mee te maken.

Door het gebruik van grote hoeveelheden data probeert het Solar team continu te anticiperen op deze invloeden.

In deze presentatie laat een analogie met het bedrijfsleven duidelijk zien wat de kracht van data is bij het realiseren van omzetverhoging, margeontwikkeling en klantbinding.

Laat u verrassen!

De Solar wagen zal ook LIVE op BusinessConnect 2014 te zien zijn!

Work is changing, due to the rise of social, big data and analytics, mobile, and the rise of the independent worker. Combined, these require a comprehensive point of view on reinventing work.

Om geweldige klantervaringen te creëren kun je traditionele marketing (CRM) en e-commerce/digital marketing niet (meer) los van elkaar zien. Sterker nog, als je de informatie van beide werelden weet te koppelen en daarop realtime kan reageren, dan heb je als marketeer goud in handen !

Helaas hebben veel organisatie dit nog in separate afdelingen of silo's !

Lars Crama van Oxyma Group geeft 5 tips die je helpen bij het overbruggen van het gat tussen online en crm. Hij illustreert dat aan de hand van praktijkvoorbeelden van vooraanstaande organisaties in verschillende branches en geeft praktische toepasbare handvatten voor het verbeteren van je marketing activiteiten.

Lars is binnen Oxyma verantwoordelijk voor marketing en innovatie. Met ruim 12 jaar ervaring op het snijvlak van marketing en technologie helpt hij organisaties met het verhogen van klantwaarde en het vergroten van marketing performance.

Door met 32 relaties intensief het gesprek aan te gaan over social business en verandering, zijn afgelopen 6 maanden werkelijke praktijkinzichten verzameld over nieuwe manieren van (samen)werken en kennisdeling - oftewel Social Business. Wat krijg je als je uit deze stapel verzamelde inzichten de essentie van al deze bedrijven destilleert? De business roman: Samen schieten op resultaat. Het verhaal over Target BV, dat met vallen en opstaan in 12 stadia op zoek gaat naar de essentie van social business en innovatie. In deze sessie presenteren Sasja Beerendonk en Roland Driesen het verhaal van een echte held: Robert met een werkelijke Social Business ervaring.

AVG had een probleem met het opleveren van hun kwartaal- en jaarcijfers conform hun verplichtingen voorvloeiend uit hun beursnotering.Met behulp van CDM wist AVG haar proces van financiele consolidatie te vereenvoudigen en te verbeteren.