Close [x]

AVG had een probleem met het opleveren van hun kwartaal- en jaarcijfers conform hun verplichtingen voorvloeiend uit hun beursnotering.Met behulp van CDM wist AVG haar proces van financiele consolidatie te vereenvoudigen en te verbeteren.

Close [x]

Door predictive analytics in hun planningsproces te integreren, kunnen organisaties tegenwoordig complexere bedrijfsvragen dan ooit beantwoorden. Zeer nauwkeurige voorspellingen van de vraag, de verkoopprestaties en het klantgedrag stellen hen in staat een beter bedrijfsplan op te stellen. Kom naar deze sessie: hoor hoe klanten in verschillende branches dit toepassen en zie hoe IBM’s oplossingen voor business analytics het mogelijk maken.

Close [x]

Het EuroMBA is een executive MBA opleiding die aangeboden wordt door een consortium van opleidingsinstituten in Europa. Het opleidingsprogramma zou zonder ICS niet bestaan. Leer in deze sessie hoe Open Universiteit samen werkt op 1 platform met haar studenten, alumni en haar partners.

Close [x]

IT projecten zijn vanuit financieel perspectief gezien risicovol en er gaat vaak wat fout. Daar is al veel over gesproken en er is geen pasklare oplossing.

Wat wel kan is het zorgdragen voor het goed laten aansluiten van de methodieken uit beide werelden. Prince & Cobit worden in dit verband van oudsher vaak genoemd maar vooral van een pragmatisch hoek spelen ITIL (IT Management) en TOGAF (IT Architectuur) met name een cruciale rol. Deze presentatie zal vooral ingaan op de koppelpunten binnen deze twee laatste methoden.

Close [x]

Alexander Klöpping

Alexander Klöpping


Alexander Klöpping (1987) is een spraakzame nerd van de nieuwe generatie. Eentje van het type dat uitsluitend fietst met Google Maps, boeken leest op zijn telefoon en te allen tijde minimaal vijf gadgets met zich meesleept.Hij is een ster in het signaleren van trends op het web en de technologie. 24/7 ingeplugd en overal als eerste bij. Alexander is op dit moment internetjournalist, internetondernemer en adviseert over nieuwe tech-, web- en communicatietrends. Hij schreef voor nrc.next, De Volkskrant, Nu.nl, Vrij Nederland en Emerce.

Hij blogt over internet hypes, schrijft columns over internettrends en schuift wekelijks als vaste gast aan bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait door.

Hij spreekt met veel enthousiasme over trends met betrekking tot technologie, gadgets, entertainmentconsumptie, marketingcampagnes, politieke campagnes en ondernemerschap en gaf lezingen bij onder anderen KPMG, Canon, ING, Wehkamp, BNP Paribas en Reed Business.

Close [x]

Creating the future-ready enterprise. Enabling better decisions to drive better outcomes with performance management.

Close [x]

Hoe kunt u meer uit uw medewerkers halen en hen ondersteunen bij hun werkzaamheden, zonder ingewikkelde systemen of de hulp van IT? Van het verhogen van de productiviteit tot het verbeteren van informatievoorziening: in deze sessie kunt u zien hoe dit mogelijk is middels één geïntegreerd, gebruiksvriendelijk medewerkersportaal.

Close [x]

Eind 2012 startte ING Insurance, gedreven door Corporate Communications, de zoektocht naar een social collaboration platform ter vervanging van de bestaande intranetten.
In deze vraag- en antwoordsessie heeft u de gelegenheid om vragen te stellen aan ING Insurance over de aanleiding, motivatie en de ervaringen in het worden van een ´social business´.

Close [x]

De overgang naar persuasive marketing is ingezet: niet langer producten pushen, maar klanten overtuigen en aanzetten tot interactie is het motto. Het digitale kanaal speelt hierbij een hoofdrol: door het effect van elke actie, elke tactiek, elke strategie nauwkeurig te meten is het mogelijk de customer journey te optimaliseren. Maar de evolutie gaat in snel tempo verder. De ontwikkeling van marketingstrategieën in real-time, op basis van een heel nieuw digitaal model. Marketeers die veranderen in growth hackers om nieuwe klanten te vinden. Presence zones die de digitale en fysieke klantervaring zo integreren dat de consument én de detaillist er beter van worden. En dit zijn nog maar een paar van de voorbeelden.

Close [x]

In 2008, during the economic crisis, Sogeti management decided to invest in an Enterprise social network to improve the innovation process, increase the internal collaboration between people in different regions, and thus increase Sogeti’s value proposition on the market. At that time, this project was seen as a bet. Today, everybody agrees that it was the right move!
What were the inputs triggering the decision? What are the benefits after 5 years? What is the ROI of the project?

Close [x]

Hoe ziet de online customer journey van klanten eruit en hoe kunnen we die optimaliseren om de verkopen te verhogen? Dat is de vraag die Office Depot zich stelt. Op basis van een klantbeeld van 360° wil de leverancier van kantoorartikelen snel inspelen op het gedrag van online bezoekers. Een online community moet de relatie en communicatie met klanten verbeteren en de positionering van het bedrijf als autoriteit op zijn gebied ondersteunen.

Close [x]

Met e-CRM is upc op weg om al haar klanten te benaderen op basis van één klantbeeld, over alle kanalen heen.
Daartoe werden de afdelingen CRM en online analytics samengevoegd. Klanten krijgen voortaan gepersonaliseerde communicatie met relevante informatie.
Ook hun online-gedrag wordt meegenomen bij de personalisatie. Per klantsegment verschilt de bannering, in lijn met andere below the line-uitingen.

UPC gaat in op de strategische argumenten voor deze integrale aanpak, geeft praktijkvoorbeelden en deelt de ervaringen.
Wat waren de valkuilen, wat is er geleerd en wat zijn de resultaten?

Close [x]

Leren doen we vooral van elkaar. Maar 10% van onze kennis doen we op in formele trainingen, de rest tijdens het werk en van mensen om ons heen. Kenexa biedt prachtige mogelijkheden om formeel en informeel leren sterker te koppelen. Dat komt bijvoorbeeld heel goed tot uiting bij het onboarden van nieuwe medewerkers dat e-office inmiddels met Kenexa tools ondersteunt. We demonstreren ons eigen onboardingproces dat start vanaf het moment van aannemen. En we laten zien hoe je – afhankelijk van het type organisatie – je nieuwe medewerkers een luxe cruise kunt bieden, of als backpackers kunt welkom heten.

Close [x]

Meander Medisch Centrum in Amersfoort draait een gloednieuwe publieke website met geïntegreerd patiënten portaal op basis van IBM WebSphere Portal en IBM Web Content Manager.


Hierbinnen is een intelligent metamodel gebruikt waardoor alle beschikbare informatie en applicaties na inloggen volledig op maat kunnen worden aangeboden aan de patiënt. De site kent een responsive design en is heel eenvoudig te onderhouden door de communicatie afdeling.


Het patiënten portaal biedt beveiligde toegang tot selfservice faciliteiten en persoonlijke gegevens uit het ziekenhuis informatie systeem. Momenteel wordt er een sociaal intranet gerealiseerd waar medewerkers eenvoudig kunnen samenwerken op basis van IBM Connections, waar informatie gepersonaliseerd en op maat wordt aangeboden wordt verrijkt met diverse zelf service faciliteiten.


Tijdens deze presentatie hoort u de toekomstvisie van Meander MC op digitale klantinteractie, persoonlijke portalen, mobiele diensten en intelligente data analyse. Alles om de patiënt nog beter te kunnen servicen.

Close [x]

Als basis voor zijn marketingactiviteiten maakt Office Depot verschillende analyses die de online customer journey in kaart brengen. Welke klanten bezoeken de website? Welke zoektermen worden het meest gebruikt op de site? Waar haken ze af? Welke headings en promoties werken het beste? En zijn de juiste producten in het assortiment? Op basis van use cases laat het bedrijf zien hoe deze en andere analyses het mogelijk maken om de website in alle opzichten beter af te stemmen op bestaande en nieuwe klantsegmenten, voor meer traffic en hogere verkopen.

Close [x]

Persuasive marketing speelt een belangrijke rol in de transformatie die Aegon momenteel doormaakt van traditionele ‘”verzekeraar” naar digitaal klantbedrijf. De verzekeraar wil op een andere manier communiceren met klanten: frequenter, consistent over alle kanalen heen en op basis van triggers van de klant zelf. Dit vergt een geïntegreerd klantbeeld en optimaal inzicht in het klantgedrag en de klantbehoeften. Aegon legt uit hoe het cruciale transformatieproces in zijn werk gaat, ondersteund door analytics.

Close [x]

SDU vertelt haar eigen verhaal en laat zien hoe de financiële organisatie getransformeerd is. Van traditionele verslagleggings omgeving tot een adequate organisatie die de juiste informatie terug geeft aan de business om zo optimaal bij te dragen aan het resultaat van SDU. Leer van de ervaringen van SDU: Management Accounting in de praktijk.

Close [x]

Hoe stuurt u de volledige digitale customer journey, zonder ingewikkelde systemen of de hulp van IT? Van het bepalen van het juiste klantsegment tot het realiseren van een inspirerende online omgeving die de betrokkenheid van klanten verhoogt en de verkoop stimuleert via alle kanalen: zie met eigen ogen in een demo hoe dit mogelijk is met één geïntegreerde, gebruiksvriendelijke oplossing.

Close [x]

Er zijn tegenwoordig zo veel eisen vanuit de wetgeving dat compliance een zeer kostbaar probleem is geworden, en hoe te denken over het risico aspect?, Hoe kunnen bedrijven hier op een slimme manier mee om gaan?
In deze sessie zullen we het hebben over de mogelijkheid om een zekere mate van automatisering in het complianceproces aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan automatische meldingen van relevante wetswijzigingen.

Close [x]

Hoe maken we omni-channel commerce tastbaar voor uw organisatie - trends, ervaringen en handige tips vanuit projecten waar Jerry Stam, IBM bij betrokken is geweest !

Close [x]

Als basis voor zijn marketingactiviteiten maakt Office Depot verschillende analyses die de online customer journey in kaart brengen. Welke klanten bezoeken de website? Welke zoektermen worden het meest gebruikt op de site? Waar haken ze af? Welke headings en promoties werken het beste? En zijn de juiste producten in het assortiment? Op basis van use cases laat het bedrijf zien hoe deze en andere analyses het mogelijk maken om de website in alle opzichten beter af te stemmen op bestaande en nieuwe klantsegmenten, voor meer traffic en hogere verkopen.

Close [x]

Nieuws wordt steeds sneller. Traditionele mediakanalen zoals TV en radio maken plaats voor web. Bovendien moet er de komende jaren flink bezuinigd worden. Dit zijn de uitdagingen waar lokale en regionale omroepen voor staan. Om hierop te anticiperen zal RTV Drenthe dan ook op een nieuwe manier moeten gaan communiceren en (samen)werken.

Floris Mulder, Chef Bureau bij RTV Drenthe is projectleider voor het nieuwe intranet en verantwoordelijk voor de introductie van Het Nieuwe Werken. In deze sessie vertelt Floris waarom RTV Drenthe heeft gekozen voor IBM Connections als ideale oplossing en hoe deze oplossing voorziet in de behoefte van de organisatie.

Close [x]

Part of Auping´s success is related to the implementation of a solid e-commerce system including content management. This session will discuss analysis and considerations that the company went through in choosing a solution.

Close [x]

Productivity and efficiency depends on the wellbeing of employees – not only physically, but also psychologically. Further, a health workforce can save your organization significant amounts of money. Through practical examples this session will share some of the methods for creating a happy workplace

Close [x]

Ieder jaar doet de Universiteit van Twente mee aan de World Solar Challenge in Australië.

Om de race te winnen, moet het team rekening houden met interne en externe invloeden. Ook in het bedrijfsleven hebben we daar dagelijks mee te maken.

Door het gebruik van grote hoeveelheden data probeert het Solar team continu te anticiperen op deze invloeden.

In deze presentatie laat een analogie met het bedrijfsleven duidelijk zien wat de kracht van data is bij het realiseren van omzetverhoging, margeontwikkeling en klantbinding.

Laat u verrassen!

De Solar wagen zal ook LIVE op BusinessConnect 2014 te zien zijn!

Close [x]

Work is changing, due to the rise of social, big data and analytics, mobile, and the rise of the independent worker. Combined, these require a comprehensive point of view on reinventing work.

Close [x]

Om geweldige klantervaringen te creëren kun je traditionele marketing (CRM) en e-commerce/digital marketing niet (meer) los van elkaar zien. Sterker nog, als je de informatie van beide werelden weet te koppelen en daarop realtime kan reageren, dan heb je als marketeer goud in handen !

Helaas hebben veel organisatie dit nog in separate afdelingen of silo's !

Lars Crama van Oxyma Group geeft 5 tips die je helpen bij het overbruggen van het gat tussen online en crm. Hij illustreert dat aan de hand van praktijkvoorbeelden van vooraanstaande organisaties in verschillende branches en geeft praktische toepasbare handvatten voor het verbeteren van je marketing activiteiten.

Lars is binnen Oxyma verantwoordelijk voor marketing en innovatie. Met ruim 12 jaar ervaring op het snijvlak van marketing en technologie helpt hij organisaties met het verhogen van klantwaarde en het vergroten van marketing performance.

Close [x]

Door met 32 relaties intensief het gesprek aan te gaan over social business en verandering, zijn afgelopen 6 maanden werkelijke praktijkinzichten verzameld over nieuwe manieren van (samen)werken en kennisdeling - oftewel Social Business. Wat krijg je als je uit deze stapel verzamelde inzichten de essentie van al deze bedrijven destilleert? De business roman: Samen schieten op resultaat. Het verhaal over Target BV, dat met vallen en opstaan in 12 stadia op zoek gaat naar de essentie van social business en innovatie. In deze sessie presenteren Sasja Beerendonk en Roland Driesen het verhaal van een echte held: Robert met een werkelijke Social Business ervaring.

Close [x]

AVG had een probleem met het opleveren van hun kwartaal- en jaarcijfers conform hun verplichtingen voorvloeiend uit hun beursnotering.Met behulp van CDM wist AVG haar proces van financiele consolidatie te vereenvoudigen en te verbeteren.

Close [x]

Work is changing, due to the rise of social, big data and analytics, mobile, and the rise of the independent worker. Combined, these require a comprehensive point of view on reinventing work.

Close [x]

Om geweldige klantervaringen te creëren kun je traditionele marketing (CRM) en e-commerce/digital marketing niet (meer) los van elkaar zien. Sterker nog, als je de informatie van beide werelden weet te koppelen en daarop realtime kan reageren, dan heb je als marketeer goud in handen !

Helaas hebben veel organisatie dit nog in separate afdelingen of silo's !

Lars Crama van Oxyma Group geeft 5 tips die je helpen bij het overbruggen van het gat tussen online en crm. Hij illustreert dat aan de hand van praktijkvoorbeelden van vooraanstaande organisaties in verschillende branches en geeft praktische toepasbare handvatten voor het verbeteren van je marketing activiteiten.

Lars is binnen Oxyma verantwoordelijk voor marketing en innovatie. Met ruim 12 jaar ervaring op het snijvlak van marketing en technologie helpt hij organisaties met het verhogen van klantwaarde en het vergroten van marketing performance.

Close [x]

Door met 32 relaties intensief het gesprek aan te gaan over social business en verandering, zijn afgelopen 6 maanden werkelijke praktijkinzichten verzameld over nieuwe manieren van (samen)werken en kennisdeling - oftewel Social Business. Wat krijg je als je uit deze stapel verzamelde inzichten de essentie van al deze bedrijven destilleert? De business roman: Samen schieten op resultaat. Het verhaal over Target BV, dat met vallen en opstaan in 12 stadia op zoek gaat naar de essentie van social business en innovatie. In deze sessie presenteren Sasja Beerendonk en Roland Driesen het verhaal van een echte held: Robert met een werkelijke Social Business ervaring.