IBM Performance 2012

Smarter Analytics. Smarter Outcomes.

Smarter Analytics in het middelpunt van de belangstelling!

IBM Performance is een jaarlijks terugkerend evenement waarop analytics centraal staat. Dit jaar vond het plaats op 30 oktober in DeFabrique in Utrecht, met als thema 'Smarter Analytics. Smarter Outcomes'. Het succesvolle event trok meer dan 600 deelnemers.

Tijdens verschillende plenaire en break-outsessies konden de bezoekers nader kennismaken met de mogelijkheden van business analytics: het transformeren van data uit allerlei bronnen tot essentiële beslissingsinformatie. Via praktijkverhalen, workshops en demonstraties ontdekten ze op een interactieve manier hoe ze hiermee de prestaties van hun organisatie op allerlei gebieden verbeteren.

Het programma was afgestemd op verschillende doelgroepen: van professionals in finance, marketing en sales, IT en risk management tot allerlei andere business professionals. Ook waren er in de ochtend speciale User Group Meetings voor gebruikers van IBM SPSS- en IBM Cognos- en IBM EMM-oplossingen.

Heel veel dank aan alle deelnemers, sprekers, partners, medewerkers en natuurlijk aan alle sponsors voor hun bijdrage aan deze zeer geslaagde dag!

Kijk terug op IBM Performance 2012Smarter Analytics - Businesses Use Analytics to Find Hidden Opportunities

Memphis Police Department - IBM Smarter Planet Leadership Series Video

Deel dit evenement


Mobiele app

Voor de laatste informatie over Performance heeft IBM een mobiele event app gelanceerd onder de naam IBMPERF12.

Volg de online discussie

Praat mee in de online discussie via twitter en gebruik #IBMPerf12

Performance 2012 impressions

Emergo

E-mergo is gespecialiseerd in Business Intelligence oplossingen. Onder het motto “haal uit je bedrijf wat erin zit” helpen wij u bij het verbeteren van uw informatievoorziening. Wij kunnen uw Cognos omgeving verder professionaliseren met onze oplossingen op het gebied van Beheer (MotioCI) en de koppeling met Geografische Informatie Systemen (SpotOn).

adversitement

Adversitement is a leading international technology company with a strong believe in Digital Transparency. Our passion for innovation and discovering opportunities, drives us to deliver today’s best possible solutions for the guaranteed and sustainable availability of excellent digital data. Our services are tailored to our customer’s business requirements, information needs and privacy policy; delivering transparency², compliancy and purpose control. Our flagship is called Controlled Data Source (CDS). CDS is a total solution, covering the entire scope of:

Ordina

Ordina implementeert strategie in bedrijfsprocessen en ICT. Wij bedenken en bouwen oplossingen voor een duurzame digitale wereld. Samenwerking met onze klanten, partners en leveranciers leidt tot de beste oplossingen. Dit doen wij vanuit gespecialiseerde divisies voor consulting, solutions en ICT. Ons werkterrein is de Benelux. Daarbinnen bieden we (herhaalbare) oplossingen en kennis voor de markten financiële dienstverlening, overheid, zorg en een aantal specifieke segmenten binnen de industriemarkt. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het onderdeel is genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam. Het bedrijf maakt deel uit van de Smallcap Index. In 2011 haalde Ordina met ruim 3.000 medewerkers een omzet van ruim EUR 426 miljoen. Voor meer informatie kijk op www.ordina.nl

sogeti

Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen en levert met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van zijn opdrachtgevers. Sogeti streeft daarbij naar hechte en langdurige relaties met de opdrachtgevers en structureel bij te dragen aan de strategische doelstellingen van klanten. Info: sogeti.nl

SLTN

SLTN Analytics, IBM Premier Business Partner, onderscheid zich door middel van een individuele aanpak. Performance Management, Business Intelligence, Predictive Analytics, Datawarehousing, Structured en Unstructured (Big) Data: SLTN vereenvoudigt complexiteit door totaal oplossingen te bouwen, te leveren en desgewenst ook te beheren. Tevens is SLTN in staat om de oplossing in een (private) cloud omgeving aan te bieden. U ziet het: SLTN Analytics ontzorgt!

SLTN Analytics is gespecialiseerd in IBM Cognos BI, IBM Cognos TM1, IBM SPSS, IBM Netezza, Attivio Active Intelligence Engine en middels ons eigen datacenter in het hosten van uw complete infrastructuur. SLTN bestaat 15 jaar en met een jaaromzet van ruim 65 miljoen euro is SLTN een partner waar u op kunt bouwen.

jibes

'I have lots of data, but no information!'.

Jibes onderscheidt zich als business partner door een best in class strategy op het vlak van Master Data Management, Information, Integration & Quality en Big Data Analytics.

kadenza

Kadenza is met bijna 100 ervaren consultants de grootste onafhankelijke specialist op het gebied van informatie management en uitgeroepen tot Business Analytics Business Partner op the year 2011 van IBM.

Kadenza ontzorgt bedrijven volledig (consultancy & licenties) op het gebied van informatie management zodat zij optimale controle en inzicht hebben in hun resultaten, rendementen en risico’s. Op deze wijze kunnen zij altijd de beste keuze maken voor hun bedrijfsvoering, nu en in de toekomst, innovatief en verrassend.

meer informatie op www.kadenza.nl.

Impact

i3 Intelligence in Information B.V.

Specialist in Business Intelligence
Voor heldere cijfers. Betere beslissingen.

i3 is expert op het gebied van business intelligence (BI) & data warehousing. Wij adviseren organisaties over passende BI & data warehouse oplossingen en over hoe BI slim ingezet kan worden. Dit doen we sinds 2001 vanuit Zeist met 45 ervaren medewerkers en vanuit de overtuiging dat business intelligence niet het doel is, maar een belangrijk middel voor onze opdrachtgevers om hun ambities te realiseren.
We werken nauw samen met de meest gerenommeerde BI softwareleveranciers, maar we opereren volledig onafhankelijk en adviseren objectief. Bovendien kijken we verder dan techniek, en nemen we verantwoordelijkheid voor het resultaat van projecten op het gebied van: business intelligence, data warehousing, performance management, planning, forecasting & budgeting en master data management. Onze BI consultants zijn inzetbaar op Interim-of projectbasis. Ook uw BI & data warehouse beheer kunt u deels of volledig uitbesteden aan het i3 BI Service Center. En omdat we de markt waarin onze klanten werken zo goed mogelijk willen begrijpen, leggen we ons toe op drie specifieke branches: Retail & Groothandel, Zakelijke dienstverlening en Non Profit. Voor meer over i3 en onze referentiecases kunt u ook terecht op www.i3.nl.

Aexis

Aexis Nederland, experts in Performance Management:

Solipsis. Comfort Class in ICT

Solipsis is als premier partner van IBM Cognos een ervaren specialist op het gebied van managementinformatie en business intelligence. Zowel ontwikkeling van maatwerk als implementatie van standaardoplossingen als combinaties daarvan zijn mogelijk. Solipsis maakt daarbij gebruik van bewezen tools, zoals IBM Cognos BA, IBM Cognos Express en NetVisn 6.0. Ook zorgt ze voor de trainingen, service en support. Wel zo comfortabel.

Advanced Programs

Advanced Programs wordt als bedrijf betrokken bij integratie en migratie werkzaamheden, waarbij de in het verleden opgebouwde kennis van de diverse midrange IBM systemen gecombineerd wordt met moderne op J2EE, .Net gebaseerde technologie platforms en externe (Cloud) service diensten. Hierbij kunnen bestaande business logica worden getransformeerd, geïntegreerd en onderhouden op basis van hedendaagse managementmethodes.

Benodigde specifieke kennis ter ondersteuning van het beheersen van de informatie kwaliteit binnen de organisatie is vanuit Advanced Programs aanwezig in combinatie met een aantal geselecteerde oplossingen op het gebied van information governance. Daarbij worden het analyseren en optimaliseren van grote hoeveelheden data vanuit Advanced Programs op projectbasis uitgevoerd. Als Business Partner van IBM worden in de oplossingen IBM Infosphere en IBM Netezza producten ingezet ter ondersteuning van complexe datawarehouse omgevingen.

Naast een projectmatige aanpak kan Advanced Programs behulpzaam zijn bij het tijdelijk ondersteunen van activiteiten op het gebied van business development, projectmanagement, programmeren, data-analyse en infrastructurele vraagstukken. Ook behoort het gedeeltelijk overdragen van een aantal automatiseringstaken naar Advanced Programs tot de mogelijkheden. In de vorm van bijvoorbeeld een 24/7 Managed Service dienstverlening met optionele aanvullingen als help- en servicedesk.

“Advanced Programs makes your business more transparent”

Impact Information Management BV

Impact Information Management (Impact) is als IBM Cognos Partner gespecialiseerd in het realiseren en beheren van kwalitatief hoogwaardige managementinformatie, zowel voor interne sturing als voor externe verantwoording.

Van oudsher is Impact de grootste business intelligence specialist binnen de Nederlandse lokale overheid met ruim 200 tevreden klanten. Meer dan 15 jaar aan ervaring en expertise zorgen ervoor dat wij onze klanten, uitgaande van een groot aantal standaard rapportageproducten, snel en efficiënt kunnen voorzien van op maat gesneden managementinformatie.

De laatste jaren heeft Impact zich niet alleen verder ontwikkeld in de breedte van zijn portfolio voor lokale overheden, maar stellen wij onze diepgaande, technische expertise van de Cognos omgeving ook open voor andere organisaties. Producten en diensten als het Cognos Technology Center en de Impact Suite ondersteunen u vergaand in inrichting, beheer en migraties en zijn uniek in de Nederlandse markt.

Centraal in de dienstverlening van Impact staat de gedachte dat wij onze kennis op zo'n manier aan u overdragen, dat u in staat wordt gesteld om uw managementinformatie zelfstandig te ontwikkelen en te beheren. Vanuit de partnergedachte ondersteunt Impact hierbij met dienstverlening op maat.

Impact bedient klanten in een brede range: van organisaties die vragen om ondersteuning bij het inrichten en beheren van de Cognos omgeving tot en met relaties die de ontwikkeling en het beheer van hun managementinformatie volledig willen uitbesteden. Van het analyseren van de informatiebehoefte en de realisatie van rapportages, data warehouses, dashboards en scorecards tot en met het volgen van opleidingen in alle IBM Cognos tools: bij Impact bent u aan het juiste adres.

Imtech

Imtech ICT Performance Solutions is een full service Performance Management oplossing- en dienstverlener. Wij ontwerpen, ontwikkelen en beheren rapport-, analyses-, dashboard-, scorecard-, business planning- en datawarehouse oplossingen voor meer dan 200 klanten in retail, pharma, industrie, vastgoed, gezondheid en de financiële dienstverlening. Wij zijn de partner voor de realisatie van uw geïntegreerde Business Intelligence en Performance Management vraagstukken gebaseerd op de laatste technologieën van IBM Cognos.

Kerncompetenties: IBM Cognos 10, TM1 Planning, Financial Statement Reporting (FSR), SPSS Predictive Modeling, Netezza, Datawarehousing
For better decisions

Centric

Met ruim 5.300 medewerkers biedt Centric maatwerk- en standaardsoftware, infrastructuur, branchespecifieke oplossingen en een uitgebreid portfolio van gerelateerde diensten. Centric werkt daarbij samen met diverse gerenommeerde partners en is actief in diverse branches, waaronder centrale en decentrale overheid, financiële dienstverlening, woningcorporaties, retail, groothandel en zorg. De IT-organisatie Centric is onderdeel van de Centric-groep, waar ook de financiële diensten van Finace en advies- en ingenieursdiensten van Oranjewoud toe behoren.

Finext. performance management

Finext Performance Management

Eén van de specialisme van Finext is de advisering, implementatie en ondersteuning van de performance management en business intelligence oplossingen van IBM.

Sinds de oprichting van Finext meer dan 10 jaar geleden is Finext een vooraanstaand business partner van IBM. Gedurende die periode hebben we diverse organisaties geholpen met het verbeteren van hun management informatie voorziening.

Specifieke oplossingen waar in deze context aan gedacht kan worden zijn: