IBM Performance 2012

Smarter Analytics. Smarter Outcomes.

Subtab navigation

Roelof HemmenDagvoorzitter - Roelof Hemmen, Nieuwspresentator
Roelof Hemmen is anchorman van het RTL Nieuws. Hij begon zijn carrière als politieverslaggever bij Lees meer...

Jack EsselinkOpening keynote - Jack Esselink, Business Analytics Evangelist
After finishing his bachelor degree in economics, Jack started his carreer in 1995 as an ERP implementation consultant for Lees meer...

Frans BentlageOpening keynote - Frans Bentlage
Frans Bentlage is een management consulting veteraan. Hij heeft meerdere jaren IBM´s Benelux business consulting unit geleid en Lees meer...

Brian FarleyClosing keynote - Brian Farley
Keynote spreker op IBM Performance 2012 is de spraakmakende Amerikaanse honkbalcoach Brian Farley. Lees meer...

10.30 - 11.30 Ontvangst en koffie
11.30 - 13.00 Plenaire sessie
13.00 - 14.00 Lunch
14.00 - 17.00 Break-out sessions

Finance

Business

Risk

Marketing & Sales

IT
17.00 - 18.00 Afsluiting keynote
18.00 - 19.00 Netwerkborrel

Deel dit evenement


Mobiele app

Voor de laatste informatie over Performance heeft IBM een mobiele event app gelanceerd onder de naam IBMPERF12.

Volg de online discussie

Praat mee in de online discussie via twitter en gebruik #IBMPerf12

Dagvoorzitter - Roelof Hemmen, Nieuwspresentator

Roelof HemmenRoelof Hemmen is anchorman van het RTL Nieuws. Hij begon zijn carrière als politieverslaggever bij de `Haagsche Courant’, werkte voor de Telegraaf en vond daarna zijn stek bij het RTL Nieuws, als parlementair en algemeen verslaggever, en de laatste jaren als presentator. Roelof Hemmen is geen voorleesmachine, maar een journalist in hart en nieren, die met liefde en passie het nieuws wil vertellen. Op de juiste toon. Afstandelijk, maar toch betrokken. Met humor als het kan, maar altijd met verstand van zaken. Hij is een onafhankelijk journalist.

Bij elkaar heeft Roelof Hemmen twintig jaar ervaring in bijna alle facetten van de journalistiek, maar hij is nog altijd even nieuwsgierig als toen íe zijn eerste stukje schreef. Hij versloeg als politiek verslaggever talloze Haagse drama’s.

Roelof Hemmen is een allround vakman, die als onafhankelijk dagvoorzitter, discussieleider of interviewer graag met u meedenkt om van uw bijeenkomst een succes te maken. U haalt met hem een aimabel, maar streng discussieleider in huis, die zich als interviewer geen knollen voor citroenen laat verkopen.
Bron: Speakers Academy / Erik Hijweege

Opening keynote - Frans Bentlage

Frans BentlageFrans Bentlage is een management consulting veteraan. Hij heeft meerdere jaren IBM´s Benelux business consulting unit geleid en in deze rol is hij intensief betrokken geweest bij het opzetten van het Business Analytics & Optimization team. Nu leidt Frans één van IBM´s meest belangrijke groei initiatieven: "Smarter Analytics" in de Benelux. Het is zijn missie om de volledige IBM portfolio te benutten, van Hardware en Software tot Consulting en andere diensten, om IBM´s klanten de meeste waarde te kunnen leveren. Voor zijn tijd bij IBM was Frans senior partner bij PriceWaterhouseCoopers consulting, gespecialiseerd in performance management.

Closing keynote - Brian Farley

Kurt van EeghemKeynote spreker op IBM Performance 2012 is de spraakmakende Amerikaanse honkbalcoach Brian Farley. Als coach van het Nederlandse honkbalteam zorgde hij voor een sensatie op het WK in 2011: Nederland werd voor het eerst wereldkampioen door in de finale favoriet Cuba te verslaan. Dat leverde Farley de titel ‘Coach van het jaar’ op. Analytics speelt een belangrijke rol in het succes van Farley en zijn team. Daarmee is hij als coach in staat winnende factoren te bepalen en zijn team zelfs onder grote druk consistent te laten presteren. Laat u inspireren door zijn fascinerende verhaal!

Ewald Hoppen

Senior Web Analyst
"Ewald Hoppen is responsible for the growing Web analytics team within the Marketing Intelligence group at Wehkamp.nl
This team plays a critical role now that the company is entirely digital since 2007.
Ewald spent several years building an eco-system of technologies such as IBM Unica, Coremetrics and Tealeaf.
This eco-system now supports nearly 100 users, who find hidden gems of insight and continuously improve wehkamp.nls digital marketing.
Ewald has a masters in marketing research from the University of Groningen and was a university lecturer on marketing, e-commerce and marketing research before joining wehkamp.nl in 2005. "

Akin Arikan

Akin Arikan Marketing Evangelist
Akin Arikan is the author of Multichannel Marketing: Metrics and Methods for On and Offline Success. He is also the evangelist for IBM's digital analytics and marketing optimization solutions, to use this intelligent software to create more successful businesses with more satisfied customers. Akin has been working with many analytics practitioners over the last decade. He has been presenting at many conferences to share the learnings and best practices from his experience with customers. Read Akin's blog at multichannelmetrics.com.

Frank Driessen

Frank DriessenFrank Driessen is a 20yr veteran in Enterprise Content Management, focussed on business value from ECM-solutions. Frank worked with the largest customers in Europe. Frank is part of IBM´s global ECM Team, focussed on Information Lifecycle Governance and Content Analytics.

Marco Gomez

Marco GomezMarco Gomes is an Analytics Solution Architect with a deep understanding of risk management in banking and insurance. Marco focusses on helping banks and insurance companies manage risk through the use of smarter analytical applications.

Jacques Buith

Jacques BuithJacques has recently been appointed as the Managing Partner of Deloitte Risk Services Netherlands. He has more than 19 years experience in risk management and IT auditing within Deloitte with specific expertise in advising on and auditing of SAP and other ERP systems. He is experienced in working in highly complex organizations with equally complex IT systems landscapes that combines SAP with home grown applications. In addition, he has wide experience in advisory and assessment roles in the field of Information & Communication Technology, Enterprise Resource Planning systems and financial & operational auditing.

Brian Farley

Brian FarleyHead coach of the Dutch national Baseball team
The Dutch baseball team wrote history by winning the world cup for the first time

Bart Visser

Bart VisserBart Visser (1962) is sinds 1988 actief binnen de ICT. Vanaf 1996 heeft hij directiefuncties bekleed bij achtereenvolgens SILVAC, Getronics Business Solutions, Getronics Finance en PinkRoccade Local Government. Sinds 2009 is Visser directeur en meerderheidsaandeelhouder van MezzaLama en vanaf mei van dit jaar tevens directeur van Impact Information Management.

Gemeenten staan in het middelpunt van dynamische ontwikkelingen. Centraal daarin staan de overheveling van taken van het Rijk en de provincies naar gemeenten (inclusief taakstellende bezuinigingen) en de toenemende informatie-uitwisseling in ketens waarbij gemeenten de regie gaan voeren. Betrouwbare informatie is essentieel om grip te houden op deze ontwikkelingen en te kunnen sturen in de juiste richting.Impact anticipeert op deze ontwikkelingen. Met de KPI-monitor, diverse rapportageframeworks en standaardoplossingen voor de integratie van tekst en data voor verslaglegging, jaarverslagen etc. krijgt u grip op alle dynamiek en kunt u vol vertrouwen intern sturen en extern verantwoording afleggen.

Daan BlindeDaan Blinde is een informatiedeskundige met een ruime ervaring op het gebied van business intelligence, datawarehousing, architectuur en analyse. Hij houd zich graag bezig met inrichtingsvraagstukken op het gebied van data management en stuurinformatie. In zijn rol als manager bij het Albert Schweitzer ziekenhuis is hij verantwoordelijk voor het BI-team, de ontwikkeling van nieuwe informatieproducten en het in stand houden en uitrollen van het bedrijfsbrede datawarehouse.Als voormalig BI-consultant heeft hij veel ervaring kunnen opdoen in verschillende bedrijfstakken als finance, handel, productie, marketing en de zorg. Productinnovatie, visie-ontwikkeling en samenwerking zijn op dit moment voor hem belangrijke kernwoorden.

Bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) biedt de in eigen beheer ontwikkelde Balanced Zorgcard toegang tot managementinformatie. Kernwoorden zijn onder meer zorg op 1 A4, signaleren en verantwoorden, eenvoud en integratie. U krijgt inzicht in de gebruikte concepten en IBM Cognos-technieken die ten grondslag liggen aan deze succesvolle ontwikkeling.

Met de introductie van prestatiebekostiging in de zorg (project DOT) is het belang van adequate zorgregistratie enorm toegenomen. De DOT-monitor die werd ontwikkeld, brengt het complexe zorgregistratieproces in beeld. Daarbij worden vanuit IBM Cognos-software acties geïnitieerd die leiden tot correcties en verbeteringen in het bronsysteem. Laat u inspireren door praktijkvoorbeelden en achtergronden bij deze nuttige toepassing van procesinformatie bij het ASZ.

Emergo

E-mergo is gespecialiseerd in Business Intelligence oplossingen. Onder het motto “haal uit je bedrijf wat erin zit” helpen wij u bij het verbeteren van uw informatievoorziening. Wij kunnen uw Cognos omgeving verder professionaliseren met onze oplossingen op het gebied van Beheer (MotioCI) en de koppeling met Geografische Informatie Systemen (SpotOn).

adversitement

Adversitement is a leading international technology company with a strong believe in Digital Transparency. Our passion for innovation and discovering opportunities, drives us to deliver today’s best possible solutions for the guaranteed and sustainable availability of excellent digital data. Our services are tailored to our customer’s business requirements, information needs and privacy policy; delivering transparency², compliancy and purpose control. Our flagship is called Controlled Data Source (CDS). CDS is a total solution, covering the entire scope of:

Ordina

Ordina implementeert strategie in bedrijfsprocessen en ICT. Wij bedenken en bouwen oplossingen voor een duurzame digitale wereld. Samenwerking met onze klanten, partners en leveranciers leidt tot de beste oplossingen. Dit doen wij vanuit gespecialiseerde divisies voor consulting, solutions en ICT. Ons werkterrein is de Benelux. Daarbinnen bieden we (herhaalbare) oplossingen en kennis voor de markten financiële dienstverlening, overheid, zorg en een aantal specifieke segmenten binnen de industriemarkt. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het onderdeel is genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam. Het bedrijf maakt deel uit van de Smallcap Index. In 2011 haalde Ordina met ruim 3.000 medewerkers een omzet van ruim EUR 426 miljoen. Voor meer informatie kijk op www.ordina.nl

sogeti

Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen en levert met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van zijn opdrachtgevers. Sogeti streeft daarbij naar hechte en langdurige relaties met de opdrachtgevers en structureel bij te dragen aan de strategische doelstellingen van klanten. Info: sogeti.nl

SLTN

SLTN Analytics, IBM Premier Business Partner, onderscheid zich door middel van een individuele aanpak. Performance Management, Business Intelligence, Predictive Analytics, Datawarehousing, Structured en Unstructured (Big) Data: SLTN vereenvoudigt complexiteit door totaal oplossingen te bouwen, te leveren en desgewenst ook te beheren. Tevens is SLTN in staat om de oplossing in een (private) cloud omgeving aan te bieden. U ziet het: SLTN Analytics ontzorgt!

SLTN Analytics is gespecialiseerd in IBM Cognos BI, IBM Cognos TM1, IBM SPSS, IBM Netezza, Attivio Active Intelligence Engine en middels ons eigen datacenter in het hosten van uw complete infrastructuur. SLTN bestaat 15 jaar en met een jaaromzet van ruim 65 miljoen euro is SLTN een partner waar u op kunt bouwen.

jibes

'I have lots of data, but no information!'.

Jibes onderscheidt zich als business partner door een best in class strategy op het vlak van Master Data Management, Information, Integration & Quality en Big Data Analytics.

kadenza

Kadenza is met bijna 100 ervaren consultants de grootste onafhankelijke specialist op het gebied van informatie management en uitgeroepen tot Business Analytics Business Partner op the year 2011 van IBM.

Kadenza ontzorgt bedrijven volledig (consultancy & licenties) op het gebied van informatie management zodat zij optimale controle en inzicht hebben in hun resultaten, rendementen en risico’s. Op deze wijze kunnen zij altijd de beste keuze maken voor hun bedrijfsvoering, nu en in de toekomst, innovatief en verrassend.

meer informatie op www.kadenza.nl.

Impact

i3 Intelligence in Information B.V.

Specialist in Business Intelligence
Voor heldere cijfers. Betere beslissingen.

i3 is expert op het gebied van business intelligence (BI) & data warehousing. Wij adviseren organisaties over passende BI & data warehouse oplossingen en over hoe BI slim ingezet kan worden. Dit doen we sinds 2001 vanuit Zeist met 45 ervaren medewerkers en vanuit de overtuiging dat business intelligence niet het doel is, maar een belangrijk middel voor onze opdrachtgevers om hun ambities te realiseren.
We werken nauw samen met de meest gerenommeerde BI softwareleveranciers, maar we opereren volledig onafhankelijk en adviseren objectief. Bovendien kijken we verder dan techniek, en nemen we verantwoordelijkheid voor het resultaat van projecten op het gebied van: business intelligence, data warehousing, performance management, planning, forecasting & budgeting en master data management. Onze BI consultants zijn inzetbaar op Interim-of projectbasis. Ook uw BI & data warehouse beheer kunt u deels of volledig uitbesteden aan het i3 BI Service Center. En omdat we de markt waarin onze klanten werken zo goed mogelijk willen begrijpen, leggen we ons toe op drie specifieke branches: Retail & Groothandel, Zakelijke dienstverlening en Non Profit. Voor meer over i3 en onze referentiecases kunt u ook terecht op www.i3.nl.

Aexis

Aexis Nederland, experts in Performance Management:

Solipsis. Comfort Class in ICT

Solipsis is als premier partner van IBM Cognos een ervaren specialist op het gebied van managementinformatie en business intelligence. Zowel ontwikkeling van maatwerk als implementatie van standaardoplossingen als combinaties daarvan zijn mogelijk. Solipsis maakt daarbij gebruik van bewezen tools, zoals IBM Cognos BA, IBM Cognos Express en NetVisn 6.0. Ook zorgt ze voor de trainingen, service en support. Wel zo comfortabel.

Advanced Programs

Advanced Programs wordt als bedrijf betrokken bij integratie en migratie werkzaamheden, waarbij de in het verleden opgebouwde kennis van de diverse midrange IBM systemen gecombineerd wordt met moderne op J2EE, .Net gebaseerde technologie platforms en externe (Cloud) service diensten. Hierbij kunnen bestaande business logica worden getransformeerd, geïntegreerd en onderhouden op basis van hedendaagse managementmethodes.

Benodigde specifieke kennis ter ondersteuning van het beheersen van de informatie kwaliteit binnen de organisatie is vanuit Advanced Programs aanwezig in combinatie met een aantal geselecteerde oplossingen op het gebied van information governance. Daarbij worden het analyseren en optimaliseren van grote hoeveelheden data vanuit Advanced Programs op projectbasis uitgevoerd. Als Business Partner van IBM worden in de oplossingen IBM Infosphere en IBM Netezza producten ingezet ter ondersteuning van complexe datawarehouse omgevingen.

Naast een projectmatige aanpak kan Advanced Programs behulpzaam zijn bij het tijdelijk ondersteunen van activiteiten op het gebied van business development, projectmanagement, programmeren, data-analyse en infrastructurele vraagstukken. Ook behoort het gedeeltelijk overdragen van een aantal automatiseringstaken naar Advanced Programs tot de mogelijkheden. In de vorm van bijvoorbeeld een 24/7 Managed Service dienstverlening met optionele aanvullingen als help- en servicedesk.

“Advanced Programs makes your business more transparent”

Impact Information Management BV

Impact Information Management (Impact) is als IBM Cognos Partner gespecialiseerd in het realiseren en beheren van kwalitatief hoogwaardige managementinformatie, zowel voor interne sturing als voor externe verantwoording.

Van oudsher is Impact de grootste business intelligence specialist binnen de Nederlandse lokale overheid met ruim 200 tevreden klanten. Meer dan 15 jaar aan ervaring en expertise zorgen ervoor dat wij onze klanten, uitgaande van een groot aantal standaard rapportageproducten, snel en efficiënt kunnen voorzien van op maat gesneden managementinformatie.

De laatste jaren heeft Impact zich niet alleen verder ontwikkeld in de breedte van zijn portfolio voor lokale overheden, maar stellen wij onze diepgaande, technische expertise van de Cognos omgeving ook open voor andere organisaties. Producten en diensten als het Cognos Technology Center en de Impact Suite ondersteunen u vergaand in inrichting, beheer en migraties en zijn uniek in de Nederlandse markt.

Centraal in de dienstverlening van Impact staat de gedachte dat wij onze kennis op zo'n manier aan u overdragen, dat u in staat wordt gesteld om uw managementinformatie zelfstandig te ontwikkelen en te beheren. Vanuit de partnergedachte ondersteunt Impact hierbij met dienstverlening op maat.

Impact bedient klanten in een brede range: van organisaties die vragen om ondersteuning bij het inrichten en beheren van de Cognos omgeving tot en met relaties die de ontwikkeling en het beheer van hun managementinformatie volledig willen uitbesteden. Van het analyseren van de informatiebehoefte en de realisatie van rapportages, data warehouses, dashboards en scorecards tot en met het volgen van opleidingen in alle IBM Cognos tools: bij Impact bent u aan het juiste adres.

Imtech

Imtech ICT Performance Solutions is een full service Performance Management oplossing- en dienstverlener. Wij ontwerpen, ontwikkelen en beheren rapport-, analyses-, dashboard-, scorecard-, business planning- en datawarehouse oplossingen voor meer dan 200 klanten in retail, pharma, industrie, vastgoed, gezondheid en de financiële dienstverlening. Wij zijn de partner voor de realisatie van uw geïntegreerde Business Intelligence en Performance Management vraagstukken gebaseerd op de laatste technologieën van IBM Cognos.

Kerncompetenties: IBM Cognos 10, TM1 Planning, Financial Statement Reporting (FSR), SPSS Predictive Modeling, Netezza, Datawarehousing
For better decisions

Centric

Met ruim 5.300 medewerkers biedt Centric maatwerk- en standaardsoftware, infrastructuur, branchespecifieke oplossingen en een uitgebreid portfolio van gerelateerde diensten. Centric werkt daarbij samen met diverse gerenommeerde partners en is actief in diverse branches, waaronder centrale en decentrale overheid, financiële dienstverlening, woningcorporaties, retail, groothandel en zorg. De IT-organisatie Centric is onderdeel van de Centric-groep, waar ook de financiële diensten van Finace en advies- en ingenieursdiensten van Oranjewoud toe behoren.

Finext. performance management

Finext Performance Management

Eén van de specialisme van Finext is de advisering, implementatie en ondersteuning van de performance management en business intelligence oplossingen van IBM.

Sinds de oprichting van Finext meer dan 10 jaar geleden is Finext een vooraanstaand business partner van IBM. Gedurende die periode hebben we diverse organisaties geholpen met het verbeteren van hun management informatie voorziening.

Specifieke oplossingen waar in deze context aan gedacht kan worden zijn: