Sosiaalinen liiketoiminta mullistaa toimintatavat

 

Tuottavuutta ja innovaatiota sosiaalisen yhteistyön kautta.

Maailmanlaajuisesti markkinajohtajat sijoittavat yhteistyöhön neljä kertaa todennäköisemmin kuin heidän kilpailijansa. Tämä ei ole yllätys, kun otetaan huomioon käynnissä oleva sosiaalinen muutos. Yritysten on muutettava tapaa, jolla he ovat yhteydessä asiakkaisiinsa, kumppaneihinsa ja osakkaisiinsa, jotta ne voivat pysyä kilpailijoidensa mukana ja lopulta ohittaa kilpailijansa.

Sitoutunut, tarvittavat valtuudet omaava ja optimoitu työvoima, jolla on pääsy oikeisiin sosiaalisiin yhteistyöratkaisuihin, on avainasemassa johtoaseman säilyttämisessä ja parantamisessa.

IBM:n lähestymistapa sosiaaliseen liiketoimintaan yhdistää integroidut toiminnot, jotta voit vastata kehittyviin sosiaalisiin ja ryhmätyöhön liittyviin liiketoiminnan vaatimuksiin. Viestintäympäristöt, joihin liittyvät sosiaaliset viestitoiminnot, kuten sähköposti, tiedostojen jakaminen, tilapäivitykset, kalenteri, työntekijöiden intranetit ja pikaviestintä, ovat käytettävissä yhdessä näkymässä. Reaaliaikainen viestintä, johon sisältyy yrityksen sisäinen pikaviestintä, online-kokoukset ja ääni-/videoviestintä. Yrityksen sosiaaliset verkot, joissa hyödynnetään yhteisöjä, toimintoja, tiedostosäilöjä, ideointiblogeja ja wikejä. Toimiston tuottavuusratkaisut ja asiakirjoihin liittyvät yhteistyöratkaisut, joissa yhdistyvät kaikki tarvittavat ominaisuudet, kuten sosiaalinen ohjelmisto, sosiaalinen sisällönhallinta, analytiikka ja sähköiset lomakkeet. Jaa, tapaa, tee yhteistyötä, aktivoi ja löydä - oman työtapasi mukaisesti.

Näin sosiaalisen liiketoiminnan yritykset kehittävät organisaatioitaan tukemalla uusia ja entistä tehokkaampia työtapoja. Avoimen rakenteen ja toimituksen joustavuuden vuoksi ei olekaan ihme, että 35 prosenttia Fortune 500 -yrityksistä turvautuu IBM:n sosiaalisen liiketoiminnan ratkaisuihin taatakseen tuoton.


  • Sosiaalinen yhteistyö

    Kehitä luotettavia ammatillisia verkostoja, jotka tekevät tarvittaessa yhteistyötä reaaliaikaisesti milloin ja missä tahansa.


IBM:n näkemyksiä: Mitä sosiaalinen liiketoiminta on (Alistair Rennie)

IBM Collaboration Solutionsin johtaja Alistair Rennie kertoo sosiaalisten verkkotyökalujen ja sosiaalisen verkkokulttuurin soveltamisesta liiketoiminnan rooleihin, prosesseihin ja tuloksiin sekä parantuneiden käyttökatteiden ja päivittäisessä työssä käytettävien sosiaalisten työkalujen välisestä positiivisesta suhteesta.

Aiheeseen liittyvä sisältö

Linkkejä

Rahoita projektit hyödyntämällä IBM:n korottomia rahoitusvaihtoehtoja ja -ohjelmia.

Hallitse kassavirtaa ja omaisuuseriä kustannustehokkaasti.