Kuinka IBM:n sosiaalinen kokemus on muuttanut liiketoimintaa

 

Sosiaalisen liiketoiminnan yritykset antavat useammille käyttäjille mahdollisuuden tuottavuuden lisäämiseen

Kymmenen vuotta ennen Facebookia IBM yhdisti jo omia työntekijöitään yrityksen omien sosiaalisten verkkojen avulla, jotta kaikki voisivat työskennellä entistä tuottavammin. Nykyään IBM:ssä on noin 500 000 käyttäjää, jotka osallistuvat yli 75 000 yhteisöön ja luovat kuukausittain 30 miljoonaa kokousminuuttia, jakavat 470 000 tiedostoa ja tekevät päivittäin yhteistyötä yli 50 miljoonassa Sametime-viestissä. Käytämme omia käytäntöjämme ja omaa osaamistamme auttaaksemme tuhansia yrityksiä hyötymään sosiaalisista ratkaisuista. Tämä voi olla yksi syy siihen, että IBM on sosiaalisten ratkaisujen selkeä markkinajohtaja.

IBM Social Collaboration auttaa yrityksiä hyödyntämään luotettuja ammatillisia verkostoja ja tekemään reaaliaikaista yhteistyötä milloin ja missä tahansa. Tämä kehitys hyödyntää perinteisten toimintojen, kuten sähköpostin yhdistämistä uusien, tehokkaiden sosiaalisten työkalujen kanssa avoimessa ympäristössä, joka on käytettävissä laajalti työpöytä- ja tablet-laitteissa sekä älypuhelimissa. Kyse on työntekijöiden tuottavuuden lisäämisestä antamalla heille mahdollisuus tavoittaa toisensa, osallistua, löytää ja toimia.

Muita etuja:


IBM auttaa TD Bankia omaksumaan sosiaalisen liiketoiminnan

Katso, kuinka TD Bank otti IBM Connectionsin avulla käyttöön sosiaalisen viestinnän ja yhteistyön eri puolilla Pohjois-Amerikkaa työskentelevien työntekijöidensä välillä.

Linkkejä

Rahoita projektit hyödyntämällä IBM:n korottomia rahoitusvaihtoehtoja ja -ohjelmia.

Hallitse kassavirtaa ja omaisuuseriä kustannustehokkaasti.